Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniki świąteczne na stół oraz choinkę
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Składniki
Margarynę,cukier i miód rozpuścić dodać przyprawę i wymieszać.
Mąkę wymieszać z sodą w dużej misce następnie wlać rozpuszczone wcześniej składniki,3 żółtka i ubitą pianę z białek. Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść ciasto. Przykryć i odstawić na parę godzin.
Rozwałkować i wykrawać kształty,piec w 180 stopniach na termoobiegu 6 min,aż pierniki zrobią się jasno brązowe.
Poczekać aż ostygną i już można ozdabiać .
Przy wykrawaniu można zrobić małe dziurki aby zawiesić pierniki na choince. SMACZNEGO.