Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernikowa szarlotka"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
90 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji.
Z podanych składników zagniatam ciasto. Dzielę je na 2 części. 1/3 mrożę, a 2/3 schładzam w lodówce. Następnie ciastem z lodówki wykładam formę.
Orzechy chwilę smażę w rondelku na rozpuszczonej margarynie i 2 łyżkach cukru. Studzę i wykładam na ciasto.
Jabłka obieram i kroję na ćwiartki, wykładam na orzechy, posypuję cynamonem. Białka ubijam na sztywną pianę z cukrem pudrem i wykładam na jabłka.
Następnie ścieram na dużej tarce ciasto z zamrażarki. Szarlotkę piekę około godziny w 180°C.Źródło: Kobieta i życie