Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki piernikowe są expressowe do zrobienia. Z bakaliami, czekoladą i kandyzowanymi wiśniami są przepyszne i mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.