Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jak każdy piernik. Ja robię je z pomocą 3-letniego synka i mamy przy tym dużo zabawy...
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Jajka z cukrem ubić na kogiel mogiel,dodać miód,olej i wodę.Zmiksować.W miseczce wymieszać mąkę,proszek,kakao i przyprawę korzenną.Wsypać do mokrych składników i dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę.Na koniec wsypać skórkę pomarańczową.Ułożyć papilotki w formie do pieczenia muffinów,napełnić je ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika (200).Piec 21 min. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem dodając likier pomarańczowy. Udekorować piernikowe muffinki polewą i posypką. Nasze synuś posypał gwiazdkami z cukru ;-)
SMACZNEGO