Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, puszysty, rozpływający się w ustach piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami to idealna propozycja nie tylko na świąteczny deser. Coś dla miłośników czekolady i soczystych owoców. Deser ten sprawdzi się idealnie w długie zimowe wieczory, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego ;) Zapach mandarynek oraz przyprawy do piernika nieodzownie kojarzy się ze świątecznym klimatem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Do schłodzonej śmietany dodać cukier trzcinowy i zmiksować na sztywno. Cały czas miksując wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mandarynki obrać ze skórki i wyfiletować za pomocą ostrego noża. Mus przełożyć do kieliszków lub pucharków, na wierzchu ułożyć mandarynki. Posypać płatkami migdałów i startą czekoladą.