Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na mega delikatne i pyszne ciasto z pierniczkami. Polecam :)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Biszkopt: Jajka rozdzielamy, białka ubijamy na sztywno , dosypujemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Wlewamy do białek cały czas miksując. Przesiewamy mąkę, wsypujemy na 3 razy do jajek, mieszamy łyżką. Blachę (sam spód) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy w 150 st. C termoobieg ok 20-25 minut (góra dół- 170 st. C) Po wystudzeniu z biszkoptu ściągamy skórkę i smarujemy dżemem porzeczkowym. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do wystudzenia. Mleko ubijamy ze Śnieżkami na sztywno, dodajemy śmietanę i miksujemy. Następnie wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Gdy masa zgęstnieje (można schować na chwilkę do lodówki) wylewamy na biszkopt posmarowany dżemem i równo rozsmarowujemy. Pierniczki kroimy na pół i delikatnie wciskając układamy na masę. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Blacha o wym. 25/35 cm.