Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj z margaryną. Zrób dołek, wlej piwo i szybko zagnieć. Możesz włożyć ciasto na godzinę do lodówki, ale nie jest to konieczne.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wykrawaj kółka. Nakładaj na nie marmoladę i zlepiaj jak pierogi. Jajko roztrzep, posmaruj ciasteczka, posyp je cukrem. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie