Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek drożdżowy ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9771
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9771
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Składniki
Z drożdży, 1/4 szklanki ciepłej wody, szczypty soli i cukru oraz łyżeczki mąki przygotuj zaczyn, odstaw w ciepłe miejsce. Obie mąki przesiej, dodaj zaczyn i oliwę, zagnieć. Uformuj kulę, odstaw do wyrośnięcia.
Szpinak umyj, zalej wodą, gotuj 5-7 minut, odcedź. Oliwę rozgrzej w rondelku, podsmaż czosnek. Dodaj szpinak, smaż 3-4 minut, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ciasto rozwałkuj, uformuj wyższy brzeg, ponakłuwaj. Rozsmaruj szpinak, ułóż plasterki camemberta. Piecz 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie