Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek mojej Mamy.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Wykonanie masy: Budynie ugotować w 850 ml soku pomarańczowego z dodatkiem cukru, a pozostałym sokiem namoczyć ostudzony biszkopt i zalać gorącym budyniem. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać na zastygnięty na biszkopcie budyń. Wstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia.