Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na około 24 porcje 1 porcja zawiera ok. 430 kcal
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 155
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 155
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 166
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru pudru, soli, posiekanej margaryny i jaj zagnieść ciasto. Uformować kulę,zawinąć w folię spożywczą, chłodzić około 30 min. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni celsjusza.Ciasto rozwałkować, przełożyć na natłuszczoną blachę, ponakłuwać widelcem. Zapiekać ok. 15 min
mleko zagotować z solą, wsypać ryż, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wchłonie mleko i będzie miękki. Podpieczone ciasto posmarować dżemem. Białka ubić na sztywną pianę. Śmietanę także ubić. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
do masy dodać ryż, migdały i skurkę z cytryny, wymieszać. Następnie kolejno dodać śmietanę i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę ryżową wyłożyć na ciasto, wyrównać wierzch. Placek piec okolo 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO :)