Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z jabłkami zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Tarta jest mało pracochłonna. Cieniutkie ciasto i pyszny farsz jabłkowy z rodzynkami, żurawiną, płatkami migdałowymi, cynamonem i miodem.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 184
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1719
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 327
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 80
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 184
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1719
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 327
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 80
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, cynamon, miód i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko i żółtko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Posypać wierzch płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.