Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na letnie przyjęcie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Suchary wymieszać z roztopionym masłem,wyłożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 20cm. na 25cm.Ugnieść. Utrzeć razem twarożek,jogurt,mleko ,oba cukry,sok i skórke z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej gorącej wody ,przestudzić.Połączyć, z niewielką ilością kremu jogurtowego,dodać do pozostałego kremu.Jeżyny rozgnieść,dodać do kremu. Schłodzić.Kiedy krem zacznie tężeć wyłożyć go na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy placek pokroić na 16 kawałków,każdy udekorować rozetkami z ubitej kremówki,kawałkami rurek waflowych i startą czekoladą.