Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
1/2 kostki masła utrzyj z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem. Dosyp 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj jogurt. Zagnieć ciasto i wyłóż na natłuszczoną blachę. Posyp pokrojonym rabarbarem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez mniej więcej 15 minut.
Szklankę mąki wymieszaj z 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. 3. Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp je kruszonką i piecz dalej ok. 40 minut.
<strong>12 porcji, pieczenie 55 minut, 342 kcal, ok. 1,50 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia