Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty placek z rabarbarem. Przygotowany na jogurcie naturalnym wychodzi lekki i wilgotny w środku. Sam proces przygotowania ciasta jest bardzo prosty - wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce. Upieczony placek z rabarbarem możecie udekorować cukrem pudrem lub gęstym lukrem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 944
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 944
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Uwaga: wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy powinny osiągnąć temperaturę pokojową.
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, obierz i pokrój na kawałki wielkości około 1 cm.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, następnie wsyp cukier i dodaj płynne produkty: jogurt naturalny, jajka oraz olej.
Składniki zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Na górę ciasta wysyp kawałki rabarbaru.
Placek z rabarbarem na jogurcie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika. Pozostaw do ostygnięcia.
Przed podaniem rabarbarowe ciasto możesz udekorować cukrem pudrem lub lukrem.