Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy placek z rabarbarem to idealne podsumowanie lata. Ciasto warto podać z kompotem - wtedy smakuje jeszcze lepiej. Przepis pochodzi z 485. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Rabarbar obrać i pokroić w dwucentymetrowe kawałki. Przełożyć do miski, oprószyć cynamonem i imbirem. Wymieszać i odstawić.
Miękkie masło przełożyć do miski. Utrzeć. Porcjami dodać cukier i zmiksować. Wybić jajka (jedno po drugim - cały czas ucierając). Wsypać mąkę i mąkę migdałową. Wlać mleko (składniki można podzielić na pół i dodać porcjami). Dosypać proszek do pieczenia. Uperfumować skórką z cytryny. Zmiksować.
Dodać rabarbar z przyprawami. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą).
Piec przez 50-60 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem i ozdobić plasterkami truskawek.