Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto, pyszne, można użyć także innych owoców sezonowych.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 307
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 307
Składniki
Jaja rozbić. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę roztopić razem z cukrem waniliowym na wolnym ogniu, po czym ostudzić. Dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Dodawać po 1 łyżce mąki, cały czas ucierając.
Białka starannie ubić na pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta, po czym przelać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej 1 łyżką mąki blaszki.
Owoce dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osączyć na sicie. Z wiśni usunąć pestki, a następnie z agrestem wyłożyć na przygotowane ciasto, przykrywając całą jego powierzchnię. Całość piec w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez 50 minut, po czym wyjąć na kratkę kuchenną i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem wypiek obficie posypać cukrem pudrem