Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser do porannej kawki.
Polecam.
Odsłon: 154
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 400
Polecam.
Odsłon: 154
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 400
Składniki
Wykonanie ciasta: Twaróg przełożyć do miski i dodać mleko, oliwę, sok z cytryny do smaku, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać, a następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, następnie wyłożyć przekrojone na połówki śliwki, i posypać cukrem. Wykonanie zalewy: Białka ubić na sztywno i cały czas ubijając, dodać cukier i po jednym żółtku. Ubitą masę posypać mąką ziemniaczaną a następnie delikatnie wyłożyć na śliwki. Na koniec całość posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.