Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poduszeczki z pomidorami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw w pokojowej temperaturze ok. 20 minut, aby rozmarzło. W tym czasie pomidorki umyj, pokrój na połówki. Ser pleśniowy pokrusz, mozzarellę drobniutko pokrój. Oba sery wymieszaj z orzechami i posyp ziołami prowansalskimi.
Płat francuskiego ciasta pokrój na 8 prostokątów. Na każdym rozłóż sery z orzechami oraz połówki pomidorów (przecięciem do góry). Pozostaw wolne brzegi. Skrop oliwą. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem.
Poduszeczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz około 20 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj