Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Półkruche ciasto z rabarbarem i migdałami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł
Rabarbar kroimy w grube plastry, mieszamy w garnku z 250 g cukru i cukrem waniliowym. Podlewamy wodą, sokiem z cytryny i gotujemy, mieszając, ok. 40 minut.
Budyń gotujemy na mleku. Kiedy będzie gotowy, dodajemy rabarbar, skórkę z cytryny, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojone masło, cukier, proszek do pieczenia, jajko i 2 żółtka, siekamy nożem i krótko zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wykładamy na kwadratową blachę, zawijając wszystkie boki. Na wierzch wykładamy budyń z rabarbarem i obficie posypujemy całość migdałami w słupkach.
Pieczemy ok. 50 minut w 180oC. Kiedy ciasto ostygnie, kroimy je na nieduże kwadraty.Źródło: Rewia