Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na niedzielne popołudnie ;)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku i zostawiamy do wystygnięcia. Żółtka ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy jajecznej. Po połączeniu składników dodajemy skórkę i sok z pomarańczy oraz roztopione masło. Na sam koniec ciasto delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek oraz pokrojoną na małe kawałeczki czekoladą.
Ciasto wlewamy do foremek na babeczki i pieczemy w temp. 180* przez około 20 minut. Po wystygnięciu babeczek możemy polać je czekoladą, masą kajmakową bądź udekorować kremem.