Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomarańczowe tiramisu z waflowymi rurkami i bezami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 13
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 13
Składniki
Kawę wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz likierem. Odstaw do wystudzenia. Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. Pomarańcze sparz, wytrzyj do sucha, 3 owoce obierz, usuń białą skórkę, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
Spód formy wyłóż 1/2 rurek, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Przykryj ją plasterkami pomarańczy, 1/4 kremu i resztą rurek. Skrop je pozostałą kawą i rozsmaruj resztą masy serowej. Deser wstaw do lodówki na 3 godziny.
Odłożoną pomarańczę pokrój w plasterki, bezy drobno pokrusz. Gotowe tiramisu oprósz kakao. Deser pokrój na porcje. Każdą udekoruj plasterkiem pomarańczy oraz rurką waflową. Przed podaniem posyp kawałeczkami ciastek bezowych.
ok. 30 min, 1 porcja zawiera ok. 510 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina