Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pieczone w całości"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27478
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1216
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27478
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1216
Składniki
Pory dokładnie umyj, przytnij brzydkie końcówki liści i usuń pierwszą wierzchnią warstwę.
Zagotuj w garnku wodę i lekko posól. Blanszuj pory we wrzątku ok. 3 min. Wyjmij i dokładnie osusz.
Pory wymieszaj z oliwą, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, dopraw solą i pieprzem i piecz 10-15 min w 200oC. Przed podaniem posyp parmezanem.Źródło: Takie jest życie