Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pory z bakłażanem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
porcji. : ok. 25 minut; cena porcji: ok. 1,70-2,50 zł.
Pory (białe części) pokrój w talarki. Bakłażany pokrój w plastry. Posól i zostaw, by puściły sok i osusz papierowym ręcznikiem.
Do miseczki wbij jajka, roztrzep widelcem, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Do drugiej miseczki wsyp mąkę. Panieruj warzywa, ułożone piętrowo i przebite z jednej strony wykałaczkami w kolejności: bakłażan-por-bakłażan-por w mące, jajku i znowu w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż warzywa najpierw ze strony, z której nie wystają wykałaczki, a następnie wyjmij je i usmaż z drugiej strony. Posyp serem. Podaj z sosem, np. pomidorowym.Źródło: Świat kobiety