Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Porzeczkowe ciasto"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia. Dodaj owoce, wlej na dno formy keksowej wyłożonej folią. Wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj śmietanę z ziarenkami wanilii i 4 łyżkami cukru. Wystudź, dodaj żelatynę, wymieszaj, wystudź. Masę wylej na galaretkę, wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wyciśnij sok. Podgrzewaj go w garnku z 5 łyżkami cukru, dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj. Ciasto ostrożnie wyjmij z formy, delikatnie odwróć, pokrój na plastry, podawaj z sosem pomarańczowym.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień