Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe i smaczne ciasto - idealne do popołudniowej kawki np. w niedzielę ;)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 266
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 266
Składniki
Jogurt naturalny oraz jajka ogrzewamy do temperatury pokojowej. Porzeczki myjemy i osuszamy lub odmrażamy i osuszamy.
Ubijamy jajka z cukrem waniliowym i tym zwykłym. Dodajemy wcześwniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Następnie dolewamy olej i jogurt. Znów miksujemy, lecz na małych obrotach miksera.
Kruszonka: Ucieramy mąkę z zimnym masłem oraz cukrem. Potem wkładamy to na chwilę na lodówki.
Gotowe ciasto wlewamy do korytka, posypujemy porzeczkami i wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w 180 stopiniach C przez około 35 minut.