Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrójnie czekoladowy torcik z bitą śmietaną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Pokrój gorzką czekoladę. W garnuszku podgrzej masło, dodaj czekoladę, cukier i 200 ml wody. Mieszaj, aż się połączą. Powstałą masę przelej do miski. Dodaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Mieszając, wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodaj twaróg, całość dokładnie połącz.
Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz w 180 st. ok. 60 min. W połowie pieczenia przykryj wierzch folią aluminiową. Gotowe ciasto zostaw do ostudzenia.
Kremówkę wlej do rondelka, zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj połamaną na małe kawałki mleczną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Odstaw do schłodzenia (najlepiej na całą noc), a następnie ubij na sztywno.
Białą czekoladę rozdrobnij, rozpuść w kąpieli wodnej. Polej nią upieczone ciasto. Gdy polewa zastygnie, nałóż krem śmietanowy. Torcik ozdób pestkami granatu.
16 porcji, czas ok. 90 min; porcja – 540 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety