Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Poziomkowy torcik z mascarpone"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.
Zimne białka ubij z solą. Ubijając, dosypuj po łyżce cukru (piana powinna być sztywna i lśniąca). Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, ubij.
Masę włóż do szprycy, na papierze do pieczenia uformuj dwa koła o śr. 28 cm i 20 cm (koła możesz zrobić ozdobne – w kształcie rozetek). Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 110°C na 5 min. Zmniejsz do 90°C, piecz przy uchylonych drzwiczkach ok. półtorej godziny.
Kremówkę ubij. Połącz z mascarpone. Połowę rozsmaruj na dużej bezie, ułóż owoce. Przykryj drugą bezą. Rozsmaruj krem, ozdób owocami i miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie