Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek może nieco mniej tradycyjny, znany również pod nazwą ciasta milionera. Kruche ciasto, słodki kajmak i gorzka czekolada.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Składniki
Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Ciastka blenduję na drobno. Mieszam z miękkim masłem. Wykładam masą. Dociskam. Wrzucam do lodówki na około pół godziny.
Masę kajmakową podgrzewam, żeby dobrze się rozprowadzała. Wykładam na warstwę ciastek. Schładzam ponownie przez około pół godziny.
Czekolady roztapiam w kąpieli wodnej. Wylewam na warstwę kajmaku. Schładzam. Przechowuję w lodówce /ale fajnie smakuje, jak przed podaniem trochę się ociepli/.