Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co kochają kokos i słodkie. Bardzo proste ciasto na kruchym spodzie, szybkie do przygotowania.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Na stolnicy wsypujemy 3szklanki mąki, szklankę cukru, 2łyżeczki proszku do pieczenia, śmietanę , 150-200g margaryny oraz 5 żółtek łączymy ,podsypujemy resztą mąki ,wyrabiamy w kulę i wkładamy do zamrażarnika na nie całą godzinę.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem., nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 160 stopni termoobieg góra dół na ok 30-40 min.
Masa kokosowa: W średnim garnku topimy masło, dodajemy 150 ml wody oraz szklankę cukru. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Następnie dodajemy 2szklanki mleka w proszku i na małym ogniu cały czas mieszamy, tak aby grudki były jak najmniejsze, na koniec dodajemy wiórki kokosowe, zostawiamy odrobine do posypania na wierzch. Masę wykładamy na jeszcze ciepły spód i wygładzamy ,ja to robię zakładając torebkę foliową na dłoń i gładząc masę. Posypuję wiórkami. Smacznego