Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto drożdżowe jaki do tej pory robiłam. Wystarczy tylko wszystkie składniki wrzucić do miski, odstawić na 2 godziny, potem wymieszać, wylać na blachę, obsypać owocami i upiec. Ciasto bardzo aromatyczne, delikatne i puszyste. Polecam każdemu, owoce można dowolnie zmieniać, ja tym razem upiekłam je z czereśniami.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Do miski wrzucamy rozkruszone drożdże, cukier, olej i cukier waniliowy.
Na to wlewamy ciepłe mleko i roztrzepane widelcem jajka z żółtkiem.
Na wierzch wsypujemy mąkę, sól i otarta skórkę z cytryny. Wszystko przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie zawartość miski dokładnie mieszamy mikserem lub łyżką.
Wymieszane ciasto wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto rozsmarowujemy równo po całej blaszce. Na wierch wysypujemy czereśnie.
Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero go włączamy. Ustawiamy temp. piekarnika na 160'C i pieczemy przez 45 minut (ja piekłam przez 55 minut, ale to pewnie zależy od piekarnika).
Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce. Jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))