Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Proste ciasto pomarańczowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
85 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na 10-14 sztuk.
Skórkę z pomarańczy, cukier, sok, mleko i olej mieszam. Dodaję jajka i chwilkę miksuję. Wsypuję mąkę, proszek, sodę i szczyptę soli, znów miksuję. Przekładam ciasto do formy.
Piekę je ok. godziny w temp. 180°C. Studzę, kroję w poprzek, przekładam dżemem i posypuję przesianym cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie