Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, wilgotne i przepyszne ciacho z dodatkiem cukinii. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i szybkie.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka wbijamy do misy miksera. Wsypujemy cukier zmiksujemy na puszystą masę. Następnie pomału wlewamy olej cały czas miksujemy na wolnych obrotach. Kolejno dodajemy śmietanę i miksujemy do połączenia się składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ( możemy zastąpić sodą) oraz kakao. Suchą mieszankę wsypujemy stopniowo do misy i miksujemy z mokrymi składnikami. Cukinię obieramy i jak jest potrzeba pozbywamy się gniazda nasiennego. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Startą cukinię odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do ciasta. Mieszamy wszystko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 24×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego