Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z truskawkami
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam rzazem z mlekiem i odstawiam by ostygło .Z jajek oddzielam białko i żółtko osobno ,białka ubijam z odrobina soli pod koniec ubijania dodaje cukier ubijam i dodaje po jednym zalotka wsypuje mąkę z proszkiem i wlewam ostudzony tłuszcz z mlekiem wszystko dokładnie mieszam .
Truskawki myje kroje w ćwiartki i dodaje łyżkę mąki mieszam ,ciasto wlewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu układam truskawki oprószone mąką .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,upieczone ciasto posypuje cukrem pudrem Po dokładne wykonanie zapeszam na film smacznego .