Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na truskawki, więc można powitać go jakimś smacznym ciachem :) Jeśli zaś do tego na dworze panują dość wysokie temperatury, zwykle nie chce nam się włączać piekarnika i nagrzewać dodatkowo mieszkania. Wtedy idealnym wyjściem są ciasta bez pieczenia: robi się łatwo, są nieskomplikowane i zawsze pyszne :) Do tego bez obaw możemy zatrudnić do pomocy dzieci, bo niczym się nie poparzą ani nie skaleczą, a będą miały ogromną radochę!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. W puste przestrzenie między nimi dodajemy biszkopty połamane na mniejsze kawałki. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy miksera wlewamy śmietankę i lekko ją podbijamy. Następnie dodajemy cukier puder, śmietan-fixy i ubijamy na wysokich obrotach aż stanie się sztywna.
Wykładamy na biszkopty i równamy wierzch. Na to wykładamy umyte i pokrojone owoce, lekko wciskając je w masę. My z córeczką trochę się pobawiłyśmy i ułożyłyśmy ładny wzorek, coś na kształt mandali :) Całość zalewamy tężejącą galaretką i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!!!!