Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę . Dolej olej i dodaj śmietanę, delikatnie wymieszaj, dosyp przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj .
Śliwki opłukaj, przekrój na pół i usuń pestki. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto i ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cynamonem . Piec około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.