Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie proste w wykonaniu ciasto z jabłkami. Ciasto bardzo lubiane przez moją rodzinkę i zawsze się udaje.
mikser, miska, nóż,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jabłka obrać, usuną gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki, a następnie w plastry. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia a na sam koniec olej. Zmiksować do połączenia składników. Blaszkę średniej wielkości wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki. Na ciasto rozłożyć pokrojone jabłka. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec około 40 minut ( sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.