Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na ciasto cytrynowe, które wychodzi tak samo za każdym razem. Zamiast cytryny możecie dodać kakao i przyprawę do piernika - wtedy otrzymacie przepyszny murzynek.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 394
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19571
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem.
Gdy masa będzie biała jest puszysta dodajemy pół szklanki oleju i łączymy ze sobą ciągle ucierając.
Następnie dodajemy mąkę, mleko - dalej mieszamy.
Cytrynę dokładnie myjemy, sparzamy wrzącą wodą. Ścieramy skórkę z całej cytryny a następnie wyciskamy z niej sok.
Na koniec proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, startą skórkę z cytryny i sok z całej cytryny. Całość dokładnie ucieramy, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza.
Blachę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra/dół). Pieczemy ok. 40 min.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)