Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki piernik świąteczny, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Jest cudownie puszysty i wilgotny w środku, a to za sprawą dżemu. Po upieczeniu możecie udekorować go cukrem pudrem lub czekoladową polewą. Sprawdzi się na co dzień i od święta.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 146
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 842
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 146
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 842
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, przyprawę do piernika i cynamon. Składniki wymieszaj.
Do osobnej miski wbij jajka, wsyp cukier. Składniki ubij na gładką, puszystą masę. Następnie dodaj dżem. Ponownie zmiksuj składniki.
Na koniec do jajecznej masy dodaj mleko, olej i po łyżce suchych składników. Ciasto miksuj do połączenia.
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik piecz przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).