Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. Na stole wygląda bardzo efektownie ;)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Biszkopt - Białka ubić, dodając cukier(szkl.). Gdy będzie ubite dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać na blache wysmarowaną masłem, posypaną bułką tartą lub z papierem do pieczenia. Piec ok 30-40min temp. 170stopni
Brzozkwinie zmiksować wraz z sokiem. Rozpuścić 4łyżeczki żelatyny w wodzie i dolać do brzoskwiń, wymieszać. Mase wlać na biszkopt i wsadzić do lodówki.
Jogurt naturalny wymieszać z 4 łyżkami cukru, dolać żelatyne (4 łyżeczki) wymieszaną z wodą. Wlać na mase brzoskwiniową.
Odrazu na góre położyć herbatniki.
Czekolade roztopić z niewielką ilością mleka w rondelku, wylać na herbatniki i wstawić do lodówki.
Zamiast herbatników na góre można dać garaletkę.