Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z powidłami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem za pomocą miksera. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i wymieszaj. Dolej miód, olej oraz 1/3 powideł. Dokładnie zmiksuj.
Powstałą masę wylej do foremki keksowej wysmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 50 min w 180oC. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż na 3 równe części. Pierwszą warstwę posmaruj połową pozostałych powideł, połóż kolejny blat ciasta i posmaruj resztą powideł. Nałóż ostatnią warstwę i posyp cukrem pudrem lub udekoruj polewą czekoladową i bakaliami.Źródło: Takie jest życie