Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładany miodownik"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10788
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 265
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10788
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 265
Składniki
Wszystkie przełóż do miski i wymieszaj mikserem. Wyrób jednolite ciasto. Podziel je na 3 części. Każdą piecz w temp. 180 stopni C. ok. 20 min.
Przygotuj krem. Do mleka dodaj cukier i kaszę mannę. Gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Ostudzoną kaszę utrzyj z miękkim masłem.
Czas na polewę. Orzechy sparz wrzątkiem. Gdy ostygną, osusz i dodaj do reszty składników. Wymieszaj. Masę podziel na 2 części.
Na pierwszy blat ciasta połóż jedną część. Przykryj ją drugim blatem i rozsmaruj kolejną część masy. Przykryj trzecim blatem i na niego wylej przygotowaną polewę. Wstaw ciasto do lodówki.Źródło: Tele Tydzień