Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto z alkoholem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Wiśnie osączam i zalewam alkoholem na godzinę. Z podanych składników piekę biszkopt.
Zdejmuję z niego „skórkę” i jeszcze ciepły nakłuwam patyczkiem (przy tej czynności należy uważać, aby nie przekłuć biszkoptu na wylot).
Przygotowuję polewę: odlewam alkohol z wiśni do szklanki i dopełniam syropem wiśniowym do pełnej szklanki. Do rondelka wkładam margarynę, cukier, syrop z alkoholem, kakao i podgrzewam, aż się połączą. Gorącą polewę wylewam na biszkopt, studzę. Na wierzchu układam wiśnie.
Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzątku i studzę. Śmietankę ubijam, dodaję galaretkę, chwilę ubijam i wykładam na ciasto.
Po schłodzeniu posypuję wiórkami czekolady.
130 min
Porcja 600 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie