Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmak z morelami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Z mąki, cukru pudru, proszku do pieczenia, masła, mleka i żółtka zagnieć ciasto. Mielony mak zagotuj z mlekiem, masłem, cukrem i przyprawami. Poczekaj, aż wystygnie i dodaj żółtko.
Wymieszaj ser z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Rozwałkuj ciasto, włóż do formy i rozsmaruj na nim mak. Rozłóż morele, a wokół nich nadzienie twarogowe. Piecz 40 min w 190°C.Źródło: TV14