Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko z morelami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 295
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 295
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Wysmaruj formę na keks olejem i wysyp cukrem pudrem. Morele odcedź. Żelatynę rozprowadź w zalewie z kompotu i poczekaj, aż nasiąknie. Potem podgrzej ją (nie gotuj!) i rozpuść.
Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj twaróg z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę i żelatynę. Na dnie formy rozsmaruj część masy twarogowej.
Warstwami rozkładaj na niej biszkopty, morele i resztę kremu. Ostatnią warstwę powinien tworzyć twaróg. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania: 30 minut (bez tężenia). Poziom: trudnyŹródło: TV14