Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysiowy torcik z truskawkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Zagotować wodę z solą i kostką do pieczenia Kasia. Wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż masa zbije się w kulę i zacznie odchodzić do ścianek naczynia. Wtedy zdjąć ją z ognia i wystudzić.
Dwie tortownice wyłożyć pergaminem. Ciasto przełożyć do szprycy. Wyciskać paski ciasta formując spirale na spodach tortownic. Blaty piec 35 minut w temp. 200 st.
Żelatynę namoczyć w odrobinie wody, gdy spęcznieje rozpuścić ją podgrzewając.
Połowę truskawek zmiksować z 2 łyżkami cukru, resztę pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić z resztą cukru. Połączyć z kwaśną śmietaną, musem i żelatyną. Połowę kremu rozsmarować na blacie ptysiowym. Przykryć kosteczkami truskawek, resztą kremu i drugim blatem. Schładzać godzinę. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Naj