Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam ptyśki z kremem tiramisu, bardzo smaczne :)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8931
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2926
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8931
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 134
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2926
Składniki
Składniki na krem: masło 10 dag. mleko 300 ml krem tiramisu Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
Przygotowujemy ciasto: Zagotowujemy wodę z margaryną.
Dodajemy szklankę mąki.
Grzejemy na małym ogniu (około 1 minuty) energicznie rozcierając masę. Masę studzimy.
Do ostudzonej masy dodajemy proszek do pieczenia, wbijamy kolejno jajka.
Miksujemy na najwyższych obrotach przez 5 minut.
Zmiksowaną masę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ptysie.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni Celsjusza 6-10 minut, do zarumienienia ptysiów. Po skończeniu pieczenia wyjmujemy ptysie z piekarnika po 10 minutach,
Studzimy, kroimy, wzdłuż na pół, napełniamy kremem i składamy. Tak zrobione ptysie posypujemy cukrem pudrem.