Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puch z wiśniami na biszkoptowym spodzie"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 685
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16792
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 113
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 685
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16792
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 113
Składniki
Biszkopty drobniutko kruszę. Okruszki ciastek mieszam z miękkim masłem i aromatem waniliowym. Masę rozsmarowuję na spodzie tortownicy o śr. ok. 15 cm. Mocno dociskam palcami do dna i wstawiam do lodówki na 15 minut.
Galaretkę rozpuszczam w 300 ml wrzątku, studzę i dzielę na 2 równe części. Jedną porcję galaretki mieszam mikserem z jogurtem jagodowym oraz konfiturą. Wylewam na przygotowany wcześniej spód. Schładzam w lodówce ok. 1 godz.
Kiedy warstwa jagodowa stężeje, przykrywam ją wiśniami (trochę owoców zostawiam do dekoracji).
Do drugiej porcji galaretki dodaję jogurt truskawkowy. Chwilę ubijam mikserem i wylewam na warstwę jagodową. Ponownie wstawiam do lodówki na 4 godz., aby pianka dobrze stężała.
Przed podaniem przekładam piankę na talerz i dekoruję resztą wiśni.Źródło: Naj