Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pucharek malinowo-rumowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 220
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 280
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 220
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 280
Składniki
Maliny oczyść. 15 dag owoców włóż do rondelka, wlej rum i przypraw cukrem pudrem do smaku. Duś mieszając, do chwili, aż owoce się usmażą, zgęstnieją i nabiorą konsystencji konfitur. Ostudź.
Dwa biszkopty pokrusz, wsyp do 2 pucharków. Nakryj usmażonymi malinami, posyp połową odłożonych malin. Kawę zaparz w łyżce wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wlej kawę i wymieszaj.
Przełóż krem do szprycerki piekarniczej i dekoracyjnie wyciśnij do pucharków. Udekoruj pozostałymi biszkoptami oraz malinami. Podaj schłodzone.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Relaks