Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulchne placki ziemniaczano-drożdżowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Dodaj drożdże, utrzyj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Czosnek posiekaj.
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, bułkę z drożdżami, cebulę i czosnek, wsyp paprykę, wymieszaj. Przypraw.
Z masy usmaż na oleju złociste placki. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania - 35 min, ilość porcji - 4, cena za porcję - 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie