Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, łatwa do zrobienia i tania babka. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta babka również bardzo Wam posmakuje. Idealna na Wielkanoc , ale smakować będzie o każdej porze roku i bez okazji. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Do utartych jajek dodać szczyptę soli oraz rozpuszczone i schłodzone masło. Wymierzać. Ocet wymieszać z sodą i dodać do miski. Do miski przesiać również mąkę i całość dobrze wymieszać łyżką lub łopatką.
Do wymieszanego ciasta dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem, formy z kominkiem.
Babkę piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 – 50 minut. Upieczoną babkę zostawić w formie na 10 – 15 minut a następnie wyjąc z formy i wystudzić na kratce. Wystudzona posypać cukrem pudrem. Smacznego!